Onderhoud: Grote beurt

Een groot onderhoud of grote beurt is een uitgebreide check-up van uw buitenboordmotor om deze in optimale staat te houden. Bij een grote beurt worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om uw motor grondig te inspecteren en te onderhouden.

Allereerst wordt de motorolie ververst, samen met het staartstuk olie. Daarnaast worden het oliefilter en de bougies vervangen. Het vervangen van deze onderdelen zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van uw motor. Het benzinefilter wordt ook vervangen, omdat dit filter voorkomt dat vuil en water in de motor komen.

Tijdens de grote beurt wordt ook de impeller vervangen, dit onderdeel zorgt voor de koeling van de motor en dient regelmatig te worden vervangen om schade aan de motor te voorkomen. De anodes worden geïnspecteerd en indien nodig vervangen om corrosie te voorkomen. De thermostaat wordt ook gecontroleerd en indien nodig vervangen om te zorgen dat de motor niet oververhit raakt.

Verder worden de draaipunten van de motor gesmeerd om te voorkomen dat er slijtage optreedt. De schakel- en gas kabels worden gecontroleerd en afgesteld om te zorgen dat uw motor soepel schakelt en gas geeft. Het motorblok wordt gecontroleerd op eventuele lekkages en de propelleras wordt gecontroleerd en gesmeerd.

Tot slot wordt de motor getest en afgesteld. Een goede afstelling zorgt voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik. Tijdens het testdraaien van de motor wordt gekeken of de motor goed loopt en er geen mankementen zijn.

Kortom, een grote beurt is van groot belang voor de conditie van uw motor. Wij adviseren om uw motor minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoudsbeurten, zowel voor nieuwe als tweedehands buitenboordmotoren. Onze ervaren monteurs werken uitsluitend met originele onderdelen en hebben een eigen werkplaats in Steenwijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

© 2024 Dijksma Holland - Handel in gebruikte buitenboordmotoren - Powered by MijnWebshopPartner.nl - All rights reserved